Guia HOTROCK Barcelona + Entrevista

promo bcnhotrock

Avui us presentem una nova guía d’escalada esportiva a Barcelona que renova i amplia la clàssica i ja obsoleta Barcelona y alrededores. Barcelona HotRock, Escalada deportiva està a la vostre disposició per fer-vos descubrir i disfrutar de milers de vies i sectors a prop de Barcelona. Des de Sensepell hem fet una petita entrevista al seu creador, Oriol Cañellas que us resoldrà molts dubtes i ens presentarà la guía per saber-ne una mica més abans de comprar-la!

Barcelona Hot Rock

-Com va sorgir el projecte?

La idea de fer aquesta guia ja bé de lluny i sabia que en algun moment s’hauria de fer, hi ha molts escaladors interessats i tenia molta informació acumulada d’anys d’escalada a la zona.

En un moment donat la Marina, la meva parella, m’acaba d’animar per tirar-la cap endavant i fer-la. Amb l’Héctor bon amic, company d’escalada i feina, hem acabat de desenvolupar i madurar la idea, materialitzant la guia.

Durant aquests darrers anys hi ha hagut molta activitat aperturista tant en zones conegudes com en nous sectors mai publicats. Un bon reclam pels escaladors que vulguin conèixer la zona, així com descobrir o redescobrir nous sectors i noves vies.

hotrock4

-És una guia autogestionada o compta amb la col·laboració d’alguna editorial?

La guia està pensada, desenvolupada i autoeditada.

En acabar d’estudiar el Graduat Superior en Disseny, i un contracte laboral de cap de disseny gràfic. Vaig proposar-li a l’Héctor arreglar un petit estudi a Cervelló des d’on podríem fer feines de disseny gràfic i fotografia. ( El Corner )

Gràcies a tots els col·laboradors que han confiat en aquest projecte, hem pogut finançar les despeses d’impressió.

hotrock6

-Que ofereix la nova guia?

Barcelona Hot Rock ressenya les zones d’escalada esportiva més properes a la ciutat aportant informació actualitzada i inèdita tant de sectors coneguts com de sectors mai publicats.

Es ressenyen vint-i-tres zones repartides per les comarques del Garraf, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès.

Hi ha algunes altres zones que podríem encabir dins l’àmbit de la guia però vam decidir no incloure, respectant la publicació que han fet els escaladors de Vilanova i la Geltrú (Escalades a 20 minuts de Vilanova) així com la guia virtual gratuïta d’escalades a la Font de l’Ametlló, de l’Oskar Linares i el Pere Forts.

Els sectors i els recorreguts de les vies es mostren sobre fotografia, tenint així una visió detallada i realista. Alhora, cada zona ve acompanyada de textos descriptius amb apunts històrics del desenvolupament de la zona, característiques dels sectors i la seva escalada, orientacions, aproximacions amb mapa detallat i fotografies d’escaladors que han participat en el manteniment o desenvolupament de l’escalada a la zona. Es presenta, doncs, tota la informació actualitzada indispensable per conèixer els sectors i escalar-hi. A les darreres pàgines trobarem informació útil pels escaladors a la ciutat de Barcelona. Direccions d’interès, botigues d’escalada, rocòdroms, transport, serveis, etc…

Des de la publicació a mitjans d’aquest passat Novembre, ha sigut un èxit i s’han venut molts exemplars. Estem molt contents que el lector vagi descobrint l’essència del llibre i gaudint de tots els detalls.

hotrock5

-La guia conté Informació de prohibicions/regulacions en sectors?

Sí, tota aquesta informació està especificada en els textos d’introducció de les zones afectades per alguna prohibició o regulació, tot i així convé consultar a la web dels parcs naturals o ajuntaments de la zona les últimes regulacions vigents.

-Teniu alguna altre guia en desenvolupament?

Alguna cosa hi ha, però encara és d’hora per avançar detalls.

hotrock1-On podrem trobar la guia?

Distribucions Mor s’està encarregant que la guia arribi a molts punts de venta especialitzats de muntanya i escalada com: Botigues, Llibreries i Sales d’escalada de tota Catalunya, Espanya i part d’Europa.

-Disposarà d’actualitzacions on-line?

S’ha de madurar la idea i encara no sabem quin serà el format digital final, però ens agradaria disposar d’un espai on tothom pogués consultar la informació sobre l’escalada en aquestes zones.

Oriol Cañellas Colomar ( El Corner Books )

Moltes gràcies.

Sensepell.

Una respuesta a “Guia HOTROCK Barcelona + Entrevista

  1. Pingback: algunes vies bones | Barcelona “HOTROCK”·

Deja un comentario