Ressenyes Can Jorba

Can Jorba és un sector d’escalada esportiva a la vessant sud de montserrat, dels primers que es van equipar als anys 80 i que encara s’hi veuen apertures. Compta amb unes 160 vies des de IV-8b i un projecte, amb tot tipus d’itineraris i estils d’escalada, placa, desplom, alguna fisura i longituds tant variables que podem trobar vies en totxo de 10m fins a itineraris de 50m. Compta també amb algunes vies clàssiques i ferrades.

Orientació: Can Jorba és un sector que ofereix la possibilitat d’escalar-hi tot l’any, encara que a l’estiu podem passar una mica de calor. Té parets orientades al sud,  est i oest, cosa que permet escalar al sol tot el dia o bé combinar sol/sombra al matí/tarda.

Accès: Des de Barcelona,per la A-2 agafem la sortida 575 cap a Collbató i ens mantenim al lateral de l’autovia fins a trobar una indicació «El Bruc Residencial». Agafarem la av. Can Jorba fins al final, on trobarem una pista de terra que surt del carrer Can Marges i ens porta a la masia de Can Jorba. Aquí deixarem el vehicle i continuarem a peu per una pista que surt al costat d’unes runes si volem accedir als sectors principals.
 masia canjorba

Masia de Can Jorba

Ressenyes de Can Jorba per sectors, de moment aquests:

Sector Vesper

vesprer_canjorba

Sector Guacamayo

ressenyes_guacamayo_canjorba

Sector Bauma

bauma_canjorba

Deja un comentario