Video: Dave Graham Interview

davegraham_interview

Avui us presentem un video excepcional, on veurem una conversa amb Dave Graham molt interessant on reflexiona sobre aspectes tan variats com l’estat de forma, la concentració, motivació i altres conceptes més abstractes com la màgia.

L’entrevista està en anglès i dura 30 min. aixi que agafeu cadira que disfrutaren una bona estona! Alguns dels temes tractacts en el video són els següents:

-El component màgic “wizard” en l’escalada, Dave ens explica que sovint veu escaladors molt forts físicament realitzant passos difícils, però no el sorpren…el que realment el deixa bocabadat és veure escaladors prims, sense massa muscular fent els mateixos passos que els altres…impressionant! Com ho fan?… Un bon treball de peus, tècnica i la motivació son escencials! I a vegades el component màgic del que alguns escaladors excepcionals estàn dotats.

-Ens parla sobre les diferències entre l’escalada en rocòdroms i en roca, definint-los com a dues disciplines completament diferents…mai un rocòdrom podrà imitar la natura, les seves formes complexes i la llibertat de moviment que hi ha a la roca on has de trobar el equilibri, la teva seqüència…

-També ens parla dels mètodes per resoldre un moviment, perquè funcionen per uns i altres no, dels detalls mínims com cambiar la posició d’un dit, de compartir els mètodes i de les interacciones que generen entre escaladors, d’alguns escaladors que no expliquen els mètodes per egoisme…

-Com veu l’escalada el 2020…Dave opina que s’assoliran nivells com el 9c o 9c+, inclús més! Aquesta conclusió arriva ja que actualment s’estàn fent vies de 9a com a xurros, inclús 2 9a’s en un mateix dia…Per tant serà fàcil enllaçar 2 9a seguits i tenir 9c’s i més! Un altre aspecte fonamental és que l’escalada és cada dia més popular cosa que fa que augmenti el nivell exponencialment.

Espero que la gaudiu com jo ho he fet!

Watch this amazing interview in english by Dave Graham! An authentic philosopher!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s