IFSC Worldcup Briançon 2013

Ja ha començat la copa del món d’escalada esportiva, desprès d’iniciar la temporada de competicions internacionals amb la copa d’Europa celebrada a Chamonix.

Aquesta competició consta de vàries proves que es disputen al llarg de tot l’any, i la primera es va celebrar la setmana passada a Briançon. A destacar teniem els de sempre Ramon Julian, Sachi Amma, Jackob Schubert i algun de nou que està donant guerra  com el francès Romain Desranges, en la categoria femenina, Jain Kim , Mina Markovich sortien com a favorites i a destacar la rusa Dinara Fakhritdinova que va fer un excellent paper a la copa d’Europa.

Aquesta primera prova va estar plena de sorpreses i girs inesperats cosa que la va fer molt emocionant fins a l’últim moment.

Imagen 3
En la primera fase de classificatòries tot apuntava que es tornarien a repetir uns resultats similars a la copa d’Europa, però a les semi-finals ja va començar a canviar, on Sachi Amma i Mina Markovich es van posar al capdavant amb una demostració de potència i experiència espectacular. Ramón no va tenir tanta sort en aquestes dues primeres fases, on normalment no falla i passa primer…però aquesta vegada va entrar 4rt a la final, per poc temps per axiò…

La final masculina va ser una lluita entre Sachi Amma i Ramón Julian que van arribar quasi al top amb una diferència de 2 moviments entre ells, on Ramón quasibé fa Top a la via de la final, guanyant així la primera copa del món de la temporada.

Imagen 4

Així ho explica a la seva web:

“El sábado por la mañana tocó el turno de la semifinales, con una vía más dura llena de volúmenes en la que no pude dar el máximo. Empecé bien, me sentía un poco incómodo en algunos pasos pero iba tirando hasta que llegué a la mitad de la vía en unos planos después del fuerte desplome, la cuestión es que en cosa de dos movimientos de planos en que no había pies me caí al ir a buscar un lateral, pasando quinto a la final. A la noche en la final todo fue diferente, salí a la vía confiado y escalé sin errores, me sentí fuerte en la vía y el gran soporte del publico me ayudó mucho en los movimientos mas difíciles de la vía, motivándome apretar al máximo, finalmente me caí lanzando al ultimo volumen antes del TOP, ganando la prueba al ser el que mas alto escaló”.

És un molt bon començament de temporada, però encara queden moltes proves i tots els competidors estàn en un nivell de forma excellent. Serà una copa molt disputada i que pot donar molts girs… De totes maneres, des de Sensepell donem tot el suport a Ramonet ! Vinga, a muerte!

Clasificacions Generals:

Imagen 5

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s