La pell en l’escalada

En aquest artícle tractarem un aspecte clau en l’escalada…la pell. Us explicarem com cuidar-la i mantenir-la en bon estat per poder seguir escalant.

Mà amb formacions calloses, escames i en molt mal estat.

Et mires les mans després d’una sessió d’escalada… i l’aspecte dels teus dits és bastant desagradable? Estan plenes de pells, fisures, i et bullen les yemes com si estiguessis posant la mà al foc? El dia seguent vas a escalar i en un canto afilat un dels teus preciats callos s’esquinça? Ahhh….!

Els callos no són exactament la millor condició de la pell per escalar. Normalment en els escaladors novells, és un motiu de satisfacció tenir callos que et permetin escalar 3 vies més… però no és aixi exactament. Els callos són una part intrínseca de l’escalada i la protecció que ofereixen és incalculable, et permeten escalar mes estona o bé escalar en roques on anteriorment les teves mans de pianista no podien soportar el dolor. De totes formes, si els deixem creixer massa poden provocar altres problemes. Formen estructures rígides dintre dels teus dits, fisures a les juntes i poden trencar-se provocant un contacte directe amb la roca molt doloros.

No està tot perdut! Amb una mica de cura, pots tenir aquells dits que aguanten dies d’escalades dures!!

Eines nescessàries

– Llima de 2 gruixos

– Tallaungles

– Crema hidratant o pomada especial

Pasos

1- Primer de tot, has de rentar-te bé les mans de seguida que acabis d’escalar. D’aquesta manera la pell començarà a regenerar-se.

2-Amb el tallaungles eliminarem les pells que sobresurten el mes arran possible a la pell, així facilitarem la regeneració de les ferides. Alguns casos extrems, degut a l’acumulació d’estructures rígides calloses, han d’utilitzar el bisturí…molt de compte si ho feu!

Mà amb pells aixecades preparades per tallar.

3- Llimar els callos fins que estiguin uniformes amb la resta de la pell. No volem llimar fins al nivell normal de pell, només les irregularitats que sobresurten. Això ens permet escalar reduint les possiblitats de patir una fisura. Primerament ens passarem una lija de gra mes gran, per eliminar les pells mortes sobrants i posteriorment, una lija mes fina per deixar la superfície ben llisa.

Mà amb callos i formacions rígides entre els plecs dels dits

4- Aplicar-nos cremes hidratants. Algunes cremes son fantàstiques per reparar la pell durant la nit, simplement aplica el producte sobre les fisures de la pell que t’hagis fet durant el dia d’escalada. El millor moment és durant la nit, ja que no utilitzes les mans per altra cosa que farà que el producte es perdi.

Consells

– Llimar la pell després de cada sessió d’escalada i fins i tot entre pegues.

– És molt important rentar-se les mans de seguida que acabem d’escalar, així permetrem a la pell començar el seu procès de regeneració.

– Si vols seguir escalant, pots ficar-te esparadrap transpirable. Aquest mètode és molt efectiu, però a vegades una mica incòmode ja que perds sensibilitat i aderència. Hi ha gent que utilitza super glue al voltant de la ferida per que l’esparadrap no es mogui…però això no crec que sigui gaire aconsellable…millor cambiar sovint l’esparadrap.

– Hidrata molt bé la pell, t’aguantarà molt més.

– Un altre mètode molt efectiu per curar les ferides i el desgast de la pell, és el descans! El temps cura totes les ferides per molt profundes que siguin, i un dia extra de repós pot ser maravellós per la teva pell.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s